2020. október 28. szerdaSimon, Szimonetta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város
gasparik.transindex.ro

NÉPSZÁMLÁLÁSI ADATOK

Részlet a marosvásárhelyi rádió 2003-as szilveszteri kabaréjából

Gáspárik Attila utolsó frissítés: 19:14 GMT +2, 2004. január 14.

A romániai magyar tévé bukaresti adása is ki kell vegye a részét: ezentúl Grosu Magdolna félmeztelenül mondja a híreket, amelyek a férfi és női együttlét boldogságáról kell szóljanak.

A romániai magyar érdekvédelmi szervezet aggasztónak tartja a romániai magyarság drasztikus fogyását. Ezen súlyos állapot megszüntetése érdekében sürgős változásokat szorgalmaz, de már az első konkrét lépéseket is megtette. A romániai magyarság számarányának növelése érdekében az érdekvédelmi szervezet felveszi a Merev D. SZ. nevet.

Kitartó Béla és Makacs Csaba kiadta a szervezet új jelszavát: Otthon a hálószobában! A tulipán jelkép, ami a szervezetet eddig jellemezte megváltozik, vagyis kiegészül. Ezentúl a Merevdéesz szimbóluma: egy tulipán, amit egy méhecske, huncut mosollyal beporoz, kis keféjével. A méhecske természetesen magyarosan kell megjelenjen, esetleg bajusszal, vagy székely selyemharisnyával.

A csak 18 éven felüli tagokkal rendelkező szervezetek a szimbólum alá kiírhatják: ne félj, kefélj, bzzzzzzzzz (méhecske hangját utánozó hang). Minden hivatalos rendezvényen a magyar himnusz, a Szózat, a Székely himnusz mellett kötelező elénekelni a Lányok a legényt jól meg becsüljétek című dalt is. A Merevdéesz a gyermekáldási állapotok jobbításáig, a romániai magyarok körében betiltja a homoszexualitás minden formáját, és a felfújható gumimacák árusítását. Romániai magyar futballisták gól után nem csókolhatják meg egymást.

Az érdekvédelmi szervezet ugyanakkor felkéri a magyar színházakat, hogy a darabválasztásoknál, rendezői koncepciónál legyen szempont a súlyos helyzet. Például a Rómeó és Júlia végén ne legyen kettős halál, hanem szökjenek el a szerelmesek Veronából, esetleg Erdélybe, és itt a hatodik felvonásban vállaljanak 1O gyereket, akik a darab végén önfeledten csárdásoznak a paniti Gyöngykoszorú rendezvényen. Eljátszásra ajánlott, támogatott darabok: Három a kislány, A szerető, Virágzik a tök, Sose halunk meg.

A romániai magyar tévé bukaresti adása is ki kell vegye a részét: ezentúl Grosu Magdolna félmeztelenül mondja a híreket, amelyek a férfi és női együttlét boldogságáról kell szóljanak. A műsorok hétfő és kedd délután helyett minden éjszaka kell jelentkezzenek, a 18 éven felülieknek szóló sávban.

A marosvásárhelyi rádió minden újszülöttnek köteles ingyen elküldeni a Mi vagyunk a zenés gyerekek című dalt és fél liter pasztőrözött anyatejet. A lapszemle rovatban a Népújság, a Szabadság, az Erdélyi Riport mellett rendszeresen szemlézi a Kismama magazint és a Romániai Magyar Demokratikus Szoptatós Anyák egyesületének havi magazinját. A helyi önkormányzatok minden magyarok lakta településeken a kultúrház mellett fel kell állítsanak egy Peep showt, amit a település férfiai magyarigazolvánnyal ingyen kötelesek naponta háromszor látogatni, bevarrt nadrágzsebes öltözékben.

A romániai magyar közgazdászok sürgősségi eljárásban kidolgozzák a romániai magyar spermabank megvalósíthatósági tervét. A spermabank etnikai alapon szerveződik. Minden településen a bank automatákat helyez el, ahol jutányosan hozzájut a kuncsaft a megtakarításaihoz. A bankban a bankrablás, romániai magyar menyecskék számára kötelező. A kedvező népszámlálási adatokig a temetés minden formája tilos, a magyar településeken a temetők bezáratnak, a gyászhuszárok bábaképzésen vesznek részt. A kritikus periódusra való tekintettel a Merevdéeszhez tarozó hölgyek, illetve urak szigorúan gyermekáldási céllal, közeledhetnek magukat polgárinak, vagy székely nemzetinek valló, ellentétes nemű egyedekkel. Ezen kapcsolatok elnézendők, de a Communitas által nem támogatandó cselekedetek.

A Merevdéesz képviselők és szenátorok feleségeiket magukkal viszik Bukarestbe, kötelező módon. Nincs mese az elfoglaltságról, meg a szűk szállodai szobákról. Bár ebben az utolsó dologban politikusaink még nem foglaltak határozottan állást. Műsorunk közben kaptuk a hírt, hogy Makacs Csabát rajtakapták, hogy Székelyföldön egy benzinkútnál gumi óvszereket lyukaszgatott.
Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!