2020. október 28. szerdaSimon, Szimonetta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város
gasparik.transindex.ro

HÍRSALÁTA

Ernő bácsi levele

Gáspárik Attila utolsó frissítés: 15:14 GMT +2, 2005. február 3.

Kedveskéim! Nem vagyok íráshoz szokva, de most úgy gondoltam, mégis tollat ragadok. A nagy hagyományú erdélyi magyar újságírás megmaradásunk, múltunkhoz való ragaszkodásunk záloga.


Polgári jelenünk garanciája. Nagyon szeretem a magvas, oktató-nevelő cikkeket, amik a mindennapi életünket tükrözik. A jobb cikkeket kivágom és összegyűjtöm, hogy majd továbbadjam a következő generációknak és akkor majd ők is tanulnak belőle. Annak is örülök, hogy nálunk minden nagyobb városban csak egy újság van és nem kell kapkodni a fejünket.Kedvenceim a Színes hírek a nagyvilágban, Hírsaláta és a Nem árt, ha tudjuk rovatok. Ezekben sok okos dolgokat lehet elolvasni és meg is lehet beszélni a szomszéddal mert ők is újságolvasók. Karcsi, a szomszédom, mutatta a következő cikket amin igen nagyon megdöbbentünk és úgy gondoljuk, hogy mások is el kell olvassák.


Gyermekekre veszélyes perverz

Sepsiszentgyörgyön egy Jövő utcai tömbház lépcsőházában egy fiatalember arra kényszerített egy hétéves kislányt, hogy nemi szervét megmarkolja és súrolja. A tett után a gyermeknek sikerült elfutnia, majd a tömbház mögött meglapulva várta, amíg a férfi távozik.
A kislány édesanyja szerint gyermeke annyira megrémült, hogy azóta nem mer egyedül kilépni a házból.

(Háromszék, 2005 január 28)No, ugye milyen érdekes és tanulságos. Persze, mondtuk Karcsival, hogy azért a másik felet is meg lehetett volna kérdezni a dologról. Megmarkolta, írja a cikkíró. Aki sokat markol, az keveset fog, gondolhatnánk, de most másról van szó.

Mert abban egyetértettünk, hogy az nem mindig jó, ha megmarkolják és súrolják. Karcsi jobban szereti, ha dörzsölik, én meg a simogatásra esküszöm. Persze ezen lehet vitatkozni és kellene is. A nagyszerű cikket olvasva biztos vagyok benne, hogy lesz is élénk társadalmi vita és eldönthetjük, hogy a polgári értékek mely irányba befolyásolják pozitívan a már megkezdett folyamatokat.

Nohát, csak ennyit akartam mondani és megköszönni, hogy meghallgattak, és gratulálni az újságírónak és a szerkesztőknek a magvas, minőségi munkáért.


Kászoni Ernő, Málnásfürdő, 2005 február 2.
Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!