2020. október 28. szerdaSimon, Szimonetta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város
gasparik.transindex.ro

PATINA, AZ VAN

Hatékony kommunikáció!

Gáspárik Attila utolsó frissítés: 13:25 GMT +2, 2007. augusztus 20.

„Íme egy kormányon lévő szervezet. Főbejárata. Itt csupa szegény, tisztességes ember dolgozik. Nem részegítette meg őket a hatalom, nem adnak a külsőségekre.”

Többször olvastam mostanában arról, hogy az RMDSZ felső vezetése jobban akar kommunikálni. Szerintem Nagybányán hallgattak az idők szavára, és már el is kezdték a hatékony kommunikációt. Íme egy megyei RMDSZ székhely, távolról:Nem jó, menjünk közelebb:Igen, most már sokkal világosabb. Íme egy kormányon lévő szervezet. Főbejárata. Itt csupa szegény, tisztességes ember dolgozik. Nem részegítette meg őket a hatalom, nem adnak a külsőségekre. Gondolom, a kilincset is csak azért viszi magával valamelyik felelős, hogy illetéktelenek ne furakodhassanak be a soraikba.

Régi kipróbált szervezetről lehet szó. Nemcsak azért, mert nincs kitéve semmilyen órarend, hanem ha jobban megvizsgáljuk a cégért, látjuk rajta a patina a nyomait.

Ezek nem öt-hat éves rozsdafoltok. Meg kell mondanom, nagyon felcsigázta az érdeklődésemet a tábla, és úgy éreztem, be kellene lépni a szervezetbe, de sajna délután 5-kor hiába döngettem kaput (csengő az nincs, feltételezem, hogy ne fogyassza fölöslegesen az áramot)...

Gondoltam ha nem is vesznek be, de legalább beiratkozom a könyvtárba. Mert itt az is van. Sajna bizonyára minden könyvet kikölcsönöztek, mert hát se kilincs, se csengő.Képzelhetjük, hogy milyen állapotban vannak a könyvek, ha a cégtáblát ennyire agyonolvasták.

Mindent összevetve érződik a változás szele. Már csak arra kéne megkérni a szelet, hogy fújja le a cégtáblákat, hogy legalább ne rémissze az arra járókat.
Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!